Om Software Updater

1 april 2021

ID 127466

Om du inte har uppdaterat programmen på datorn på länge kan dessa program innehålla sårbarheter. Inkräktare kan utnyttja sådana sårbarheter för att skada din dator eller dina data.

Du kan förbättra säkerheten för din dator genom att uppdatera de installerade programmen. Med hjälp av Kaspersky Total Security kan du söka efter uppdateringar för installerade program samt Hämta och installera de senaste uppdateringarna.

Kaspersky Total Security delar in programuppdateringar i två typer:

• Viktiga – uppdateringar som fixar sårbarheter hos installerade program och förbättrar säkerheten för din dator.
  • Rekommenderade – uppdateringar som förbättrar funktionaliteten hos och/eller gör ändringar av de installerade programmen.

Kaspersky Total Security söker regelbundet efter uppdateringar. När Kaspersky Total Security hittar en ny uppdatering för ett program som finns på din dator visar Kaspersky Total Security ett meddelandefönster i meddelandeområdet. Information om tillgänglighet, kvantitet och typ av tillgängliga uppdateringar visas i Meddelandecenter. Du kan visa, hämta och installera tillgängliga uppdateringar via Meddelandecenter.

Du kan också starta sökningen efter programuppdateringar manuellt.

Som standard hämtar och installerar Kaspersky Total Security alla uppdateringar av kända program automatiskt, om de inte kräver att du godkänner nya licensavtal för slutanvändare.

I Windows 8 och senare versionen pausar Kaspersky Total Security automatiskt nedladdningar av programuppdateringar när en uppmätt Internetanslutning används. Hämtning av uppdateringar återupptas så fort den obegränsade anslutningen har återupprättats. Om du har startat uppdateringen manuellt laddar programmet ner uppdateringen oavsett om du använder en begränsad anslutning eller inte.

Det kan hända att du behöver administratörsbehörighet på datorn för att kunna uppdatera vissa program.

Program som du inte vill uppdatera eller som du inte vill installera enskilda uppdateringar för placerar Kaspersky Total Security i undantagslistan. Du kan visa och redigera undantagslistan.

Innan du påbörjar den första sökningen efter programuppdateringar kan det hända att Kaspersky Total Security kräver en uppdatering av databaser och programmoduler.