Konfigurera skydd av data som matats in på datorns tangentbord

1 april 2021

ID 139716

För att konfigurera skydd av datainmatning från datorns tangentbord:

1. Öppna programmets huvudfönster.
  2. Klicka på knappen Inställningar 2019.png i den nedre delen av fönstret.

Fönstret Inställningar öppnas.

3. Under Ytterligare, välj underavdelningen Säker datainmatning.

Fönstret visar inställningarna för Skydd av datainmatning.

4. I fönstrets nedre del, i avsnittet Säker tangentbordsinmatning, markerar du kryssrutan Aktivera säker tangentbordsinmatning.
  5. Öppna fönstret Inställningar för Säker datainmatning genom att klicka på länken Redigera kategorier i den nedre delen av avdelningen Säker tangentbordsinmatning.
  6. Markera kryssrutorna för de kategorier av webbplatser där du vill skydda data som matas in via tangentbordet.
  7. Om du vill aktivera eller inaktivera skydd av datainmatning från tangentbordet på en angiven webbplats:
    1. Öppna fönstret Undantag för Säker tangentbordsinmatning genom att klicka på länken Hantera undantag.
    2. Klicka på knappen Lägg till i det fönster som öppnas.
    3. Ett fönster för tillägg av undantag för säker tangentbordsinmatning visas.
    4. Ange en webbadress i fönstret som öppnas, i fältet Webbadressmask.
    5. Välj ett av alternativen för Säker datainmatning på denna webbplats (Tillämpa på angiven sida eller Tillämpa på hela webbplatsen).
    6. Välj den åtgärd som ska utföras av Säker datainmatning på denna webbplats (Skydda eller Skydda inte).
    7. Klicka på knappen Lägg till.

Den angivna webbplatsen visas i listan i fönstret Undantag för Säker tangentbordsinmatning. Vid åtkomst till den här webbplatsen aktiveras Säker datainmatning och fungerar i enlighet med inställningarna.