Byta till Kaspersky Free när licensen för Kaspersky Total Security har löpt ut

1 april 2021

ID 155354

När licensen för Kaspersky Total Security går ut kan du köpa en ny licens och fortsätta använda alla programmets funktioner. Programmet kommer också begära av dig att du byter till Kaspersky Free för att behålla viktigt skydd på din dator.

Om du inte använda datavalv eller säkerhetskopior medan din licens var aktiv, kan bytet till Kaspersky Free ske automatiskt. Innan du byter kommer programmet meddela dig om detta och begära dig att förnya licensen eller fortsätta med gratisversionen av skyddet.

Om du använde datavalv och/eller säkerhetskopior medan din licens var aktiv, meddelar programmet dig om att begränsa åtkomst till dem på grund av licensens utgång.

Gör något av följande för att förnya licensen eller byta till Kaspersky Free:

• Om du vill förnya licensen och fortsätta använda alla funktioner i Kaspersky Total Security, klickar du på knappen Förnya licens.

Klicka på knappen för att dirigeras vidare till butiken.

• Om du inte vill förnya licensen, klicka på knappen Inte nu.

Om du klickar på de här knappen kommer programmet kontrollera om andra licenser är tillgängliga. Om programmet inte upptäcker andra licenser kan du behöva byta till Kaspersky Free.

Starta migrering till Kaspersky Free

I detta steg erbjuder migreringsguiden dig att byta till Kaspersky Free och behålla grundläggande skydd för din dator.

För att byta till Kaspersky Free, klickar du på Växla till Kaspersky Free.

Bekräfta migrering till Kaspersky Free

I detta steg erbjuder migreringsguiden dig att bekräfta eller avböja bytet till Kaspersky Free.

Om du använde datavalv och/eller säkerhetskopior medan din licens var aktiv, meddelar programmet dig om att begränsa åtkomst till dem efter bytet till Kaspersky Free. För fortsatt åtkomst till filerna som finns lagrade i dina datavalv flyttar du dem till en annan plats innan du fortsätter ditt byte till Kaspersky Free. Du kan använda Kaspersky Restore Utility för att återställa dina data från säkerhetskopior.

Gör något av följande:

• För att bekräfta bytet klickar du på Byt.

Migreringsguiden fortsätter till nästa steg.

• Klicka på länken Avbryt för att avböja byte.

Migreringsguiden avslutas.

Sök efter inkompatibel programvara

I detta steg kontrollerar migreringsguiden om några program som är inkompatibla med Kaspersky Free har installerats på din dator. Om inga sådana program hittas fortsätter Migreringsguiden automatiskt till nästa steg. Om du i detta steg stänger migreringsguiden, fortsätter sökningen efter inkompatibel programvara i bakgrunden.

Om inkompatibla program hittas, listar migreringsguiden dem i fönstret så att du får möjlighet att avinstallera dem.

Efter att ha avinstallerat de inkompatibla programmen, fortsätter migreringsguiden till nästa steg.

Avsluta migrering till Kaspersky Free

I detta steg talar migreringsguiden om för dig att bytet till Kaspersky Free har slutförts.

För att starta Kaspersky Free klickar du på knappen Kör.