Genomsöker filer i OneDrive molnlagring

1 april 2021

ID 172863

I Windows 10 RS3 eller senare genomsöker Kaspersky Total Security ej igenom filer i OneDrive molnlagring. Om programmet upptäcker sådana filer under en sökning visas ett meddelande att filerna i molnlagringen inte har genomsökts.

Följande komponenter genomsöker ej filer i OneDrive molnlagring:

• Fullständig sökning
  • Selektiv sökning
  • Snabbsökning
  • Bakgrundssökning

Rapporten om användningen av Kaspersky Total Security innehåller en lista över filer i OneDrive molnlagring som hoppades över under genomsökningen.

Filer nedladdade från OneDrive molnlagring till en lokal dator genomsöks av realtids skyddskomponenter. Om en genomsökning av en fil blev uppskjuten och filen har laddats upp på nytt till OneDrive-molnlagringen innan genomsökningen startade, kan denna fil hoppas över under en genomsökning.

När program och skript körs, hämtar komponenterna Programkontroll och Systemövervakaren program från molnlagringen OneDrive till datorn som skannar dem.

För att säkerställa att OneDrive-filer visas i Explorer, aktiverar du funktionen filer på begäran i OneDrive-klientprogrammet. Om du är ansluten till Internet kan du använda dem precis som alla andra filer på din dator.