Om skydd med Antimalware Scan Interface

1 april 2021

ID 185854

Antimalware Scan Interface (AMSI) tillåter ett tredjepartsprogram som stöder AMSI att skicka objekt (till exempel PowerShell-skript) till Kaspersky Total Security för ytterligare sökning och för att få sökningsresultat för dessa objekt. Till exempel kan Microsoft Office-program vara sådana tredjepartsprogram. Mer information om AMSI-gränssnittet finns i Microsofts dokumentation.

Antimalware Scan Interface tillåter bara att ett hot upptäcks och att ett tredjepartsprogram underrättas om det upptäckta hotet. Efter att ha mottagit hotmeddelandet förhindrar tredjepartsprogrammet skadliga åtgärder (till exempel nedstängning).

Kaspersky Total Security kan avslå en begäran från ett tredjepartsprogram om till exempel detta program överskrider det maximala antalet begäranden som tillåts under en period. I så fall visar Kaspersky Total Security en avisering om den avvisade begäran. Om du får ett sådant meddelande behöver du inte utföra några åtgärder.

Skydd med Antimalware Scan Interface finns i operativsystemen Windows 10 Home / Pro / Education / Enterprise.