Hur man utesluter ett skript från sökning med Antimalware Scan Interface

1 april 2021

ID 186114

Utesluta ett skript från sökning med Antimalware Scan Interface:

1. Öppna programmets huvudfönster.
  2. Klicka på knappen Inställningar 2019.png i den nedre delen av fönstret.

Fönstret Inställningar öppnas.

3. Gå till Skydd.
  4. Välj File Anti-Virus-komponenten.

Fönstret File Anti-virus-inställningar öppnas.

5. Klicka på länken Avancerade insätllningar så öppnas fönstret Avancerade inställningar för File Anti-Virus.
  6. I avsnittet Skriptgenomsökning markerar du kryssrutan Genomsök skript med Antimalware Scan Interface (AMSI).
  7. Klicka på länken Hantera undantag som öppnar fönstret Undantag.
  8. I fönstret Undantag klickar du på knappen Lägg till.

Fönstret Lägg till nytt undantag öppnas.

9. Ange mappen med skriptet i fältet Fil eller mapp.
  10. I fältet Objekt anger du skriptets namn.

Du kan också lägga till flera filer av samma typ till uteslutningarna med hjälp av en mask.

11. I avsnittet Skyddskomponenter markerar du kryssrutan bredvid File Anti-Virus-komponenten.
  12. Välj statusen Aktiv.

Det angivna objektet genomsöks inte med Antimalware Scan Interface.