Hur du optimerar belastningen på operativsystemet från Kaspersky Total Security-uppgifter som körs

1 april 2021

ID 199601

När du kör en datorgenomsökning med Kaspersky Total Security kan den förbruka betydande systemresurser. För att optimera belastningen på systemet kan du konfigurera Kaspersky Total Security för att köra genomsökningsuppgifter (för systemminne, systempartition och startobjekt) och uppdatera databaser när datorn är låst eller skärmsläckaren är aktiverad. Denna ytterligare inställning låter dig förbättra datorns säkerhet utan att offra prestanda när du använder den.

Om datorn körs på batteri kommer Kaspersky Total Security inte att utföra uppgifter när datorn är i viloläge för att förlänga batteriets livslängd.

Utför följande åtgärder för att optimera belastningen på operativsystemet:

1. Öppna programmets huvudfönster.
  2. Klicka på knappen Inställningar 2019.png i den nedre delen av fönstret.

Fönstret Inställningar öppnas.

3. Gå till Allmänt och markera kryssrutan Medge resurser till andra program under avsnittet Prestanda, för att skjuta upp virussökningar när processorn och hårddiskens undersystem är under hög belastning.