Fel vid programinstallation på Windows 7 och Windows Server 2008 R2

1 april 2021

ID 212223

Kaspersky Total Security kan inte installeras på Microsoft Windows 7 och Miсrosoft Windows Server 2008 R2, om följande uppdateringar inte är installerade:

1. KB4490628 (uppdatering från 12 mars 2019),
  2. KB4474419 (uppdatering från 23 september 2019).

Installationsfel uppstår eftersom Microsoft har uppdaterat algoritmen för att signera moduler och drivrutiner för tredjepartsprogram. Nu signeras moduler och drivrutiner för tredjepartsprogram (inklusive Kaspersky) med hash-algoritmen SHA256. Du måste installera uppdateringarna för KB4490628 och KB4474419 så att moduler och drivrutiner för Kaspersky Total Security kan signeras med hash-algoritmen SHA256.

Använd en av följande metoder för att installera uppdateringarna.

Uppdateringsinstallationen via Windows Update

Om automatisk installation av uppdateringar är inaktiverad på din datorn:

1. Startmenyn välj KontrollpanelSystem och säkerhetWindows Update.

Fönstret Windows Update öppnas.

2. Välj Ändra inställningar i den vänstra menyn i fönstret Windows Update.
  3. Välj Installera uppdateringar automatiskt (rekommenderas) i blocket Viktiga uppdateringar som öppnas.

Alla nödvändiga uppdateringar hämtas och installeras automatiskt på datorn.

Manuell installation av Service Pack 1 om det inte är installerat

Du måste först installera Service Pack 1 (KB976932), om datorn har Windows 7 Service Pack 0 eller Windows Server 2008 R2 Service Pack 0.

För att installera uppdateringen Service Pack 1:

1. Gå till Microsoft Update Catalog.
  2. Välj versionen på din dators operativsystem och klicka på knappen Hämta.
  3. Hämta uppdateringen till datorn genom att klicka på länken i fönstret som öppnas.
  4. Installera uppdateringen.

Manuell installation av KB4490628

För att installera KB4490628 manuellt:

1. Gå till Microsoft Update Catalog.
  2. Välj versionen på din dators operativsystem och klicka på knappen Hämta.
  3. Hämta uppdateringen till datorn genom att klicka på länken i fönstret som öppnas.
  4. Installera uppdateringen.

Manuell installation av KB4474419

För att installera KB4474419 manuellt:

1. Gå till Microsoft Update Catalog.
  2. Välj versionen på din dators operativsystem och klicka på knappen Hämta.
  3. Hämta uppdateringen till datorn genom att klicka på länken i fönstret som öppnas.
  4. Installera uppdateringen.

Starta om datorn efter att uppdateringarna är installerade och installera Kaspersky Total Security igen.