Hårdvaru- och programvarukrav

1 april 2021

ID 43520

Allmänna krav

• 1500 MB fritt diskutrymme på hårddisken
  • Processor med stöd för instruktionsuppsättning SSE2
  • Internetanslutning (för installation och aktivering av program, för användning av Kaspersky Security Network och för uppdatering av databaser och programmoduler)
  • Microsoft Windows® Installer 4.5 eller senare
  • Microsoft .NET Framework 4 eller senare
  • Skydd av webbkameran ges endast med kompatibla webbkameramodeller

Operativsystemskrav

Operativsystem

CPU

Ledigt RAM

Begränsningar

Microsoft Windows 11 Home

1 GHz eller högre

2 GB (för ett 64-bit operativsystem)

Följande begränsningar gäller vid installation av Kaspersky Total Security på alla versioner av Microsoft Windows 11:

• 32-bit operativsystem stöds ej.
  • Windows Subsystem för Linux 2 (WSL2) stöds ej,
  • Objekts innehållsmenyer visar inte kommandon från Kaspersky Total Security. Menyn måste öppnas för att visa kommandon.

Microsoft Windows 11 Enterprise

Microsoft Windows 11 Pro

Microsoft Windows 10 Home (versioner: 1507, 1511, 1607, 1703, 1709, 1803, 1809, 1903, 1909, 2004, 20H2, 21H1, 21H2)

1 GHz eller högre

1 GB (för 32-bitars operativsystem) eller 2 GB (för 64-bitars operativsystem)

Följande begränsningar gäller vid installation av Kaspersky Total Security på Microsoft Windows 10:

32-bit operativsystem stöds ej i version 21H2.

Microsoft Windows 10 Enterprise (versioner: 1507, 1511, 1607, 1703, 1709, 1803, 1809, 1903, 1909, 2004, 20H2, 21H1, 21H2)

Microsoft Windows 10 Pro (versioner: 1507, 1511, 1607, 1703, 1709, 1803, 1809, 1903, 1909, 2004, 20H2, 21H1, 21H2)

Microsoft Windows 8.1 (Service Pack 0 eller senare, Windows 8.1-uppdatering)

1 GHz eller högre

1 GB (för 32-bitars operativsystem) eller 2 GB (för 64-bitars operativsystem)

Microsoft Windows 8.1 Pro (Service Pack 0 eller senare, Windows 8.1-uppdatering)

Microsoft Windows 8.1 Enterprise (Service Pack 0 eller senare, Windows 8.1-uppdatering)

Microsoft Windows 8 (Service Pack 0 eller senare)

1 GHz eller högre

1 GB (för 32-bitars operativsystem) eller 2 GB (för 64-bitars operativsystem)

Microsoft Windows 8 Pro (Service Pack 0 eller senare)

Microsoft Windows 8 Enterprise (Service Pack 0 eller senare)

Microsoft Windows 7 Starter (Service Pack 1 eller senare)

1 GHz eller högre

1 GB (för 32-bitars operativsystem) eller 2 GB (för 64-bitars operativsystem)

Microsoft Windows 7 Home Basic (Service Pack 1 eller senare)

Microsoft Windows 7 Home Premium (Service Pack 1 eller senare)

Microsoft Windows 7 Professional (Service Pack 1 eller senare)

Microsoft Windows 7 Ultimate (Service Pack 1 eller senare)

Microsoft Windows 7 Starter (Service Pack 1 eller senare)

1 GHz eller högre

1 GB (för 32-bitars operativsystem) eller 2 GB (för 64-bitars operativsystem)

Microsoft Windows 7 Home Basic (Service Pack 1 eller senare)

Microsoft Windows 7 Home Premium (Service Pack 1 eller senare)

Microsoft Windows 7 Professional (Service Pack 1 eller senare)

Microsoft Windows 7 Ultimate (Service Pack 1 eller senare)

För komponenterna Webb Anti-virus, Skydd mot webbannonser och Safe Money måste tjänsten Base Filtering Engine köras i operativsystemet.

Webbläsarstöd

Följande webbläsare stöder installation av Kaspersky Protection-tillägget fullständigt:

• Chromium-baserade Microsoft Edge 77.x – 88.x
  • Mozilla Firefox version 52.x – 84.x
  • Mozilla Firefox ESR 52.x, 60.x, 68.x, 78.x;
  • Google Chrome version 48.x – 88.x.

Följande webbläsare stöder skärmtangentbord och genomsökning av krypterade anslutningar:

• Chromium-baserade Microsoft Edge 77.x – 88.x
  • Mozilla Firefox version 52.x – 84.x
  • Mozilla Firefox ESR 52.x, 60.x, 68.x, 78.x;
  • Google Chrome 48.x – 88.x.

Följande webbläsare stöder läget Skyddad webbläsare:

• Microsoft Internet Explorer 8.0, 9.0, 10.0, 11.0;
  • Chromium-baserade Microsoft Edge 77.x – 88.x
  • Mozilla Firefox version 52.x – 84.x
  • Mozilla Firefox ESR 52.x, 60.x, 68.x, 78.x;
  • Google Chrome 48.x – 88.x.
  • Yandex Browser 18.3.1 – 20.12.0 (med begränsningar).

Nyare webbläsareversioner kan stödas om webbläsaren stöder motsvarande teknologi.

Kaspersky Total Security stöder Google Chrome och Mozilla Firefox, med både 32-bitars och 64-bitars operativsystem.

Krav för surfplattor

• Microsoft Windows 8, Microsoft Windows 8.1, Microsoft Windows 10
  • Intel® Celeron® processor med en klockfrekvens på 1,66 GHz eller högre
  • 1000 MB ledigt internminne (RAM)

Krav för netbook (liten bärbar dator)

• Intel Atom CPU 1.60 GHz eller högre
  • 1024 MB ledigt internminne (RAM)
  • 10.1-tums display med 1024x600 skärmupplösning
  • Intel GMA 950 grafikprocessor elelr senare

Kraven för Kaspersky Password Manager finns tillgängliga i Hjälpfiler till detta program.