Hur man söker efter sårbarheter i de program som finns installerade på din dator

1 april 2021

ID 70776

Program som finns installerade på datorn kan ha sårbarheter som kan utnyttjas av skadlig programvara. En genomsökning av datorn kan identifiera dessa sårbarheter och förhindra att datorn infekteras.

För att starta en sårbarhetssökning:

1. Öppna programmets huvudfönster.
  2. Klicka på knappen Fler verktyg i huvudfönstrets nedre del.

Verktyg fönster öppen.

3. Gå till avsnittet Programhantering.
  4. Klicka på länken Sårbarhetssökning för att öppna fönstret Sårbarhetssökning.
  5. I fönstret Sårbarhetssökning klickar du på knappen Starta sökning.

Kaspersky Total Security startar genomsökningen av din dator gällande sårbarheter.

Från och med Kaspersky Total Security 2021 ingår inte längre funktionen för sökning av operativsystemets sårbarhet i programmet. Om du vill söka efter sårbarheter i operativsystemet kan du gå tillbaka till den tidigare versionen av programmet.