Kontrollera anslutningen till Kaspersky Security Network

1 april 2021

ID 70883

Anslutningen till Kaspersky Security Network kan ha förlorats av följande skäl:

• Du deltar inte i Kaspersky Security Network.
  • Din dator är inte ansluten till Internet.
  • Aktuell nyckelstatus tillåter inte en anslutning till Kaspersky Security Network. Till exempel kan en anslutning till KSN vara otillgänglig av följande skäl:
    • Programmet är inte aktiverat.
    • Licens eller prenumeration har löpt ut.
    • Licensnyckelproblem har identifierats (till exempel har nyckeln lagts till i avvisningslistan).

Aktuell nyckelstatus visas i fönstret Licensiering.

För att testa anslutningen till Kaspersky Security Network:

1. Öppna programmets huvudfönster.
  2. Klicka på knappen Fler verktyg i huvudfönstrets nedre del.

Verktyg fönster öppen.

3. I fönstret Verktyg, går du till avsnittet Säkerhet.

I avsnittet Säkerhet klickar du på länken Molnskydd för att öppna fönstret Molnskydd. Fönstret Molnskydd visar status för anslutningen till Kaspersky Security Network.

I vissa fall kan Kaspersky tillfälligt begränsa förfrågningar till Kaspersky Security Network gällande filers rykten. När tillfälliga begränsningar gäller för en begäran hos Kaspersky Security Network visas motsvarande meddelande.