Pausa och återuppta datorns skydd

1 april 2021

ID 70886

När du pausar skyddet stängs alla skyddskomponenter av under en viss tid.

När skyddet är pausat eller Kaspersky Total Security inte körs så övervakas programaktiviteten på din dator. Information om resultaten av övervakningen av programaktiviteten sparas i operativsystemet. När Kaspersky Total Security startas igen, eller när skyddet återupptas, så använder programmet denna information för att skydda din dator från skadliga åtgärder som kan ha utförts när skyddet var pausat eller när Kaspersky Total Security inte kördes. Information om resultaten av övervakningen av programaktiviteten lagras på obestämd tid. Denna information raderas om Kaspersky Total Security avinstalleras.

Så här pausar du datorns skydd:

1. I snabbmenyn för programmets ikon i aktivitetsfältets meddelandedel, välj Pausa skydd.

Fönstret Pausa skydd öppnas (se följande bild).

Pausa skyddet

Fönstret Pausa skydd

2. I fönstret Pausa skydd, ange efter vilket tidsintervall skyddet ska återupptas:
    • Pausa i – skyddet aktiveras när tidsintervallet, som väljs från listrutan, löpt ut.
    • Pausa till omstart av programmet – skyddet aktiveras när programmet startas igen eller operativsystemet har startats om (om programmet startas automatisk vid start).
    • Pausa – skyddet återupptas inte förrän du själv beslutar att återaktivera det.
  3. Klicka på knappen Pausa skydd och bekräfta ditt val i fönstret som öppnas.

Återaktivera datorns skydd