Uppgradera programmet

1 april 2021

ID 71677

Programmet uppdateras automatiskt om du väljer körläget Automatiskt i fönstret Uppdateringsinställningar (DatabasuppdateringSchema för databasuppdatering).

Programmet uppdateras automatiskt om du installerar en ny version av programmet över den tidigare.

Om du har en aktuell licens för en tidigare version av Kaspersky Total Security, behöver du inte aktivera programmet. Guiden för installation och borttagning hämtar automatiskt information om licensen för den tidigare versionen av Kaspersky Total Security och använder den under installationen av Kaspersky Total Security.

Medan nedladdning av uppdateringen pågår, jämför programmet tidigare och nya versioner av Licensavtal för slutanvändare, Policy för Kaspersky Security Network och Sammanställning gällande datahantering i marknadsföringssyfte. Om avtalen och/eller villkoren skiljer sig åt, ber programmet dig att läsa och godkänna dem på nytt.

Programmet kan uppgraderas om följande versioner av Kaspersky Total Security installerats på din dator:

• Kaspersky Total Security 2015
  • Kaspersky Total Security 2016
  • Kaspersky Total Security 2017
  • Kaspersky Total Security 2018
  • Kaspersky Total Security 2019
  • Kaspersky Total Security 2020

Begränsningar kring uppgradering från en tidigare version av programmet

Uppgraderingar från tidigare versioner av programmet stöds inte.

Uppgradering från Kaspersky Total Security har följande begränsningar:

• När en tidigare version av Kaspersky Total Security uppgraderas ersätts följande programinställningar med standardinställningarna:
    • Kaspersky Total Security visningsinställningar
    • Sökschema
    • Delta i Kaspersky Security Network
    • Skyddsnivå för File Anti-Virus
    • Skyddsnivå för E-post Anti-virus
    • Inställningar för skydd mot webbanonser
    • Uppdateringskällor
    • Lista över tillförlitliga webbadresser
    • Inställningar för URL-rådgivare
  • Efter en uppgradering från en tidigare version startar Kaspersky Total Security automatiskt även om automatisk start av programmet har inaktiverats i inställningarna som har sparats. När operativsystemet startas om efteråt startar Kaspersky Total Security inte automatiskt om automatisk start av programmet har inaktiverats i inställningarna som har sparats.