Konfigurera meddelanden om sårbarheter i Wi-Fi-nätverk

1 april 2021

ID 81791

Om Kaspersky VPN Secure Connection inte finns installerat på datorn visar Kaspersky Total Security ett meddelande om att ansluta till WiFi-nätverk och osäker överföring av ditt lösenord över internet. Du kan tillåta eller blockera anslutningen och överföring av lösenord i meddelandefönstret.

När du har installerat Kaspersky VPN Secure Connection inaktiveras inställningarna för visning av meddelanden vid anslutning till wifi-nätverk och överföring av okrypterade lösenord. Du kan konfigurera meddelandeinställningarna för anslutningar via wifi-nätverk i Kaspersky VPN Secure Connection.

Konfigurera meddelanden om sårbarheter i wifi-nätverk:

1. Öppna programmets huvudfönster.
  2. Klicka på knappen Inställningar 2019.png i den nedre delen av fönstret.

Fönstret Inställningar öppnas.

3. Gå till Skydd.
  4. Välj komponenten Brandvägg.

Fönstret visar brandväggsinställningarna.

5. Välj Meddela om sårbarheter i wifi-nätverk om du vill få meddelanden när du ansluter till sårbara wifi-nätverk. Avmarkera kryssrutan om du inte vill ta emot meddelanden. Denna kryssruta kan nås om Kaspersky VPN Secure Connection inte har installerats på datorn.
  6. Om kryssrutan Meddela om sårbarheter i wifi-nätverk är markerad går det att redigera de avancerade inställningarna för meddelandevisning:
    • Markera kryssrutan Blockera och varna om osäker överföring av lösenord via Internet för att blockera alla överföringar av lösenord som okrypterat textformat när du fyller i Lösenord i formulär på Internet.
    • Klicka på länken Aktivera för att återställa standardinställningarna för visning av meddelanden om överföring av lösenord i okrypterad form. Om du har blockerat meddelanden om överföring av lösenord i okrypterad form tidigare så kommer visning av dessa meddelanden att återupptas.