Genomsöka datorn

1 april 2021

ID 82511

Under genomsökningen söker Kaspersky Total Security efter infekterade filer och skadlig kod. Det finns flera typer av genomsökningar som varierar i varaktighet och omfattning.

• Fullständig sökning. Genomsöker alla områden på datorn. Den här genomsökningen tar lång tid att slutföra.
  • Snabbsökning. Genomsöker objekt som laddas när operativsystemet startar samt systemminne och startfiler. Den här genomsökningen tar inte lång tid att slutföra.
  • Selektiv sökning. Genomsöker den valda filen eller mappen.
  • Genomsökning av flyttbara enheter. Genomsökning av flyttbara enheter, till exempel hårddiskar och USB-minnen som är anslutna till datorn.
  • Snabbmenygenomsökning. Det här alternativet genomsöker filer från snabbmenyn.
  • Bakgrundssökning. Genomsökning av systemminne, systempartitionen, startsektorer och startobjekt samt sökning efter rootkits.
  • Sårbarhetssökning. Genomsöker datorn efter sårbarheter som skadlig kod kan utnyttja för att infektera ditt system.

När du har installerat Kaspersky Total Security rekommenderar vi att du utför en fullständig genomsökning av din dator.

I detta hjälpavsnitt

Hur man kör en Fullständig sökning

Hur man kör en Anpassad sökning

Hur man kör en Snabbsökning

Hur man kör en genomsökning av borttagningsbara enheter

Hur man kör en fil eller mappsökning från Snabbmenyn

Så här aktiverar eller inaktiverar du en bakgrundssökning

Hur man skapar ett sökschema

Hur man söker efter sårbarheter i de program som finns installerade på din dator

Genomsöker filer i OneDrive molnlagring