Åtkomst till filer som lagras i ett datavalv

1 april 2021

ID 84612

För att få tillgång till filer i ett datavalv:

1. Öppna programmets huvudfönster.
  2. Klicka på knappen Fler verktyg i huvudfönstrets nedre del.

Verktyg fönster öppen.

3. Gå till avsnittet Dataskydd.
  4. Klicka på länken Datakryptering för att öppna fönstret Datakryptering.
  5. Klicka på knappen Öppna bredvid det datavalv du behöver.
  6. Ange lösenordet och klicka på knappen Visa i Utforskaren.

Filer som lagras i datavalv visas i Utforskaren. Du kan göra ändringar i filerna och sedan låsa datavalvet igen.

Från och med Kaspersky Total Security 2021 visas ett fel om du försöker öppna ett valv som du har bytt namn på. För att undvika detta rekommenderar vi att du öppnar valvet du vill byta namn på, extraherar dina data och skapar ett nytt valv med dessa data och ger det ett annat namn.

För att låsa upp datavalv som skapades under en tidigare programversion måste du konvertera datavalven från det gamla formatet till det bya formatet. Programmet uppmanar dig att utföra konverteringen när du försöker öppna ett gammalt datavalv i Kaspersky Total Security.

Konverteringen till det nya formatet kan ta lång tid, beroende på datavalvet storlek.

Om du inte har installerat den senaste uppdateringen av Kaspersky Total Security, kan det hända att de datavalv som du skapade i den tidigare programversionen blir otillgängliga när du uppgraderar till en ny version.