Om säkerhetskopiering och återställning

1 april 2021

ID 84679

Säkerhetskopiering behövs för att skydda dina filer mot förlust när datorn går sönder eller blir stulen, eller när de tas bort av misstag eller skadas av hackare.

För att säkerhetskopiera data, skapa och starta en säkerhetskopieringsuppgift. Uppgiften kan startas automatiskt, enligt ett schema eller manuellt. Programmet låter dig även visa information om slutförda säkerhetskopieringsuppgifter.

Vi rekommenderar att du sparar säkerhetskopior i flyttbara enheter eller onlinelagring.

Kaspersky Total Security kan inte skapa en fullständig kopia av en enhet medan ett Microsoft Windows-operativsystem är aktivt på enheten.

Kaspersky Total Security låter dig använda följande lagringstyper för dina säkerhetskopior:

• Lokal enhet
  • Flyttbar enhet (t.ex. en extern hårddisk)
  • Nätverksenhet
  • Onlinelagring

Skapa uppgifter baserat på användarens behörigheter

Säkerhetskopieringsuppgifter skapas baserat på användarens behörighet till filer på den lokala datorn.

Om du inte har lokala administratörsrättigheter på datorn, har du endast behörighet till uppgifter som du själv har skapat. Om du har lokala administratörsrättigheter på datorn, ser du alla säkerhetskopieringsuppgifter, men du kan inte ändra uppgifter som har skapats av andra användare.

Säkerhetskopieringsuppgifter som skapades tidigare utan hänsyn till användarens behörighet finns tillgängliga för alla datoranvändare. Om en sådan uppgift dock ändras, kommer den att köras på användaren som ändrade uppgiftens behörigheter.

Återställa uppgifter baserat på användaren behörigheter

Om du inte har lokala administratörsrättigheter på datorn kan du återställa data endast från säkerhetskopieringsuppgifter skapade av dig själv och endast till mappar som du har rätt till åtkomst till. Om du har lokala administratörsrättigheter på datorn kan du återställa data från alla säkerhetskopieringsuppgifter till valfri mapp.

Den totala storleken på de kopierade filerna i en mapp kan överstiga storleken på den mappen om den innehåller länkar till andra mappar (om du exempelvis kopierar mappen Dokument, mapparna Min Musik, Mina Bilder och Mina Videos kommer också att kopieras om Dokumentmappen innehåller länkar till dessa mappar).

Om säkerhetskopiering och återställning i OneDrive

När du säkerhetskopierar filer till en OneDrive-mapp på din dator fungerar Kaspersky Total Security på olika sätt beroende på om molnfilen laddas ner till OneDrive-mappen:

• Om filen finns i molnet och i OneDrive-mappen på din dator gör Kaspersky Total Security en säkerhetskopia av den här filen.
  • Om filen inte finns i molnet, men den finns i mappen OneDrive på din dator, gör Kaspersky Total Security en säkerhetskopia av den här filen.
  • Om filen visas i OneDrive-mappen men bara lagras i molnet och inte på din dator, gör Kaspersky Total Security en säkerhetskopia av den här filen.