Om ett datavalv

1 april 2021

ID 84966

Datavalv är utformade för att skydda konfidentiell information mot obehörig åtkomst. Ett datavalv är ett datalagringsutrymme på din dator som du kan låsa eller låsa upp med hjälp av ett lösenord som bara du känner till. Du måste ange lösenordet för att ändra filer som lagras i ett låst datavalv. Om du anger ett ogiltigt lösenord 10 gånger i rad blockeras åtkomst till datavalvet i en timme.

Om du förlorar eller glömmer lösenordet, kommer du inte att kunna återställa dina filer.

För att skapa datavalv använder Kaspersky Total Security datakrypteringsalgoritmen AES XTS med en nyckellängd på 56 bitar.

Om FAT32-filsystemet används på din dator kan du skapa datavalv som inte är större än 4 GB.

Se även:

Flytta filer till ett datavalv