Om rensning av oanvända data

1 april 2021

ID 89933

Systemet samlar med tiden på sig temporära och oanvända filer. De här filerna kan ta upp stort diskutrymme och därmed försämra systemet prestanda, de kan också utnyttjas av skadlig programvara.

De temporära filerna skapas när programmen eller operativsystemet startar. Några av dem blir dock kvar i systemet och tas inte bort när programmet eller operativsystemet stängs. Kaspersky Total Security innehåller en guide för rensning av oanvända data.

Rensningsverktyg för oanvända data kan upptäcka och ta bort följande filer:

• Systemhändelseloggar, där namnen på alla aktiva program registreras
  • Händelseloggar för olika program och uppdateringsverktyg (till exempel Windows Updater)
  • Systemanslutningsloggar
  • Temporära filer från webbläsare (cookies)
  • Temporära filer som blir kvar efter installation/avinstallation av program
  • Innehåll i papperskorgen
  • Filer i Temp-mappen som kan växa till flera gigabytes

Utöver att ta bort oanvända filer från systemet tar guiden bort filer som kan innehålla konfidentiell information (lösenord, användarnamn, data från registreringsformulär). För att emellertid helt ta bort ovanstående typ av data rekommenderar vi att du använder Sekretessrensningsguiden.

Se även:

Rensa oanvända data