Steg 5. Skapa ett säkerhetskopieringsschema

1 april 2021

ID 93346

Gör något av följande i det här steget av guiden:

• Utforma uppgiftsschemat om du vill att säkerhetskopieringsuppgiften ska starta automatiskt.
    1. I nedrullningslistan Kör säkerhetskopiering, välj en tidsintervall att köra en uppgift (t.ex. dagligen) och ange uppgiftens körtid i fältet Tid.
    2. I avsnittet Användarkonto, ange ditt konto på datorns användarnamn och lösenord. Ditt kontos data krävs för att komma åt filer under en säkerhetskopiering.
    3. Välj kryssrutan Kör schemalagd säkerhetskopiering vid uppstart om datorn var avstängd den valda tidpunkten om du vill köra schemalagd säkerhetskopiering så snart som möjligt vid omstart av datorn. Till exempel, säkerhetskopieringen är schemalagd att utföras varje helg. Om datorn var avstängd under helgen, utförs säkerhetskopieringen när datorn slås på en vardag. Om kryssrutan är avmarkerad sker säkerhetskopiering enligt schema utan upprepade försök efter ett misslyckat försök.
  • I listan Kör säkerhetskopiering väljer du alternativet på begäran om du vill starta uppgiften manuellt.

När du arbetar med säkerhetskopieringsuppgifter, observera följande:

• Om du skapar en schemalagd säkerhetskopieringsuppgift behöver du ange ditt konto på denna dators data.
  • Om du skapar en on-demand säkerhetskopieringsuppgift, behöver du inte ange ditt konto på denna dators data.
  • Om du ändrar en on-demand uppgift till en schemalagd uppgift, behöver du ange ditt konto på denna dators data.