Blockera datainsamling

1 april 2021

ID 93505

För att blockera datainsamling:

1. Öppna programmets huvudfönster.
  2. Klicka på knappen Inställningar 2019.png i den nedre delen av fönstret.

Fönstret Inställningar öppnas.

3. Välj komponenten Privat surfning i avsnittet Skydd.

Fönstret Inställningar för privat surfning öppnas.

4. Om komponenten är inaktiverad, aktiverar du den genom att ställa in växlingsknappen i den övre delen av fönstret till .
  5. Välj Blockera datainsamling.

Kaspersky Total Security kommer att blockera försök till datainsamling på alla webbplatser förutom för undantag.

6. Om du vill blockera eller tillåta datainsamling baserat på kategorierna för spårningstjänster:
    1. Klicka på länken Kategorier och undantag så öppnas fönstret för Kategorier och undantag.
    2. Som standard är datainsamling blockerat för alla kategorier av spårningstjänster och alla sociala nätverk. Avmarkera kryssrutan som är på motsatt sida av kategorierna för spårningstjänster och sociala nätverk för de där du vill tillåta att data samlas in.