Komma igång

1 april 2021

ID 97156

För att Kaspersky Total Security fullt ut ska stödja webbläsare, måste Kaspersky Protection-tillägget vara installerat och aktiverat i webbläsaren. Kaspersky Total Security använder Kaspersky Protection-tillägget för att bädda in ett skript på den webbsida som öppnats i den skyddade webbläsaren och i webbtrafik. Programmet använder detta skript för att interagera med webbsidan och för att överföra data till banker vilkas webbplatser skyddas av komponenten Safe Money. Programmet skyddar data som överförs av skriptet med hjälp av en digital signatur. Kaspersky Total Security kan bädda in skriptet utan att behöva använda Kaspersky Protection-tillägget.

Kaspersky Total Security signerar data som överförs av skriptet med hjälp av de installerade antivirusdatabaserna och förfrågningar till Kaspersky Security Network. Programmet skickar förfrågningar till Kaspersky Security Network oavsett huruvida du accepterat eller inte accepterat villkoren för Kaspersky Security Network.

Installera tillägget Kaspersky Protection i Chromium-baserade Microsoft Edge, Mozilla Firefox och Google Chrome

Tillägget Kaspersky Protection installeras inte automatiskt i Chromium-baserade Microsoft Edge, Mozilla Firefox och Google Chrome. Om tillägget Kaspersky Protection inte installeras i webbläsaren, uppmanar programmet dig att besöka nedladdningssidan för tillägg och installera Kaspersky Protection manuellt när webbläsaren startas.

Yandex Browser stöds

När du använder Yandex Browser, är följande programkomponenter aktiva:

• Skyddad webbläsare
  • URL Advisor
  • Webb Anti-Virus
  • Skydd mot nätfiske

Komponenterna Privat surfning och Skydd mot webbannonser fungerar men kan inte konfigureras i Yandex Browser.

Stöd för Internet Explorer

Från och med Kaspersky Total Security 2021 stöder tillägget Kaspersky Protection inte längre webbläsaren Internet Explorer. Om du vill fortsätta använda tillägget Kaspersky Protection i Internet Explorer kan du gå tillbaka till den tidigare programversionen.