Om du har glömt huvudlösenordet

28 mars 2024

ID 134447

Om huvudlösenordet glöms bort kan det inte återställas. Du kan skapa en ny molnlagring och skydda den med ett nytt huvudlösenord. Du måste lägga till dina data igen i den nya molnlagringen.

Om du skapar en ny molnlagring tas den gamla bort permanent, tillsammans med alla data som lagrats i den.

Om du använder Kaspersky Password Manager på din enhet, kan du spara en kopia av det lokala datavalvet från programmet innan du tar bort molnlagringen. Du kan återställa data från kopian av valvet om du minns huvudlösenordet. Detaljerad information om hur man sparar en kopia av det lokala datavalvet finns i Kaspersky Password Managers hjälpavsnitt på Kaspersky Online Help.

Skapa en ny molnlagring och skydda den med ett nytt huvudlösenord:

1. I delen Lösenord i fönstret för inmatning av huvudlösenord klickar du på länken Glömt huvudlösenordet.

Då öppnas ett fönster som meddelar dig om att du måste skapa en ny molnlagring.

2. Klicka på knappen Fortsätt.
  3. I fönstret som öppnas anger du lösenordet till kontot i My Kaspersky.
  4. Klicka på knappen Fortsätt.
  5. I fönstret som öppnas anger du ett nytt huvudlösenord i fältet Ange ditt nya huvudlösenord.
  6. Ange ditt nya huvudlösenord på nytt i fältet Ange ditt nya huvudlösenord igen.
  7. Klicka på knappen Spara.

En ny molnlagring skapas. Molnlagringen som skyddades av det bortglömda huvudlösenordet tas bort automatiskt.