Kontrollera styrkan på dina lösenord i lagret

28 mars 2024

ID 141167

Kaspersky Password Manager kontrollerar om:

• Du använder samma lösenord för flera konton.
  • Du använder svaga lösenord.
  • Du använder ett lösenord som har dykt upp i en dataläcka

Kaspersky Password Manager kontrollerar om dina lösenord tidigare har visats i en databas för lösenordsintrång. Efter kontroll skickar inte Kaspersky Password Manager några av dina data någonstans. För att kontrollera ett lösenord, krypteras det först med Secure Hash Algorithm (SHA). Utkomsten av denna kryptering är en lång symbolsträng, exempelvis da34a3ee 5e6b9b0d 3245bfef 9560g890 afd84709, detta kallas för hash. Secure Hash Algorithm är skapad för att göra det omöjligt att återställa originalvärdet från dess hash. En liten del av denna hash används för att finna alla hackade lösenord i databasen vars hash innehåller liknande symboler. Programmet får sedan de fullständiga värden på liknande hash, och på dess egna sida jämförs erhållna hash med de hash som kontrolleras. Detta utförs för att se till att bara du kan återställa dina lösenord.

Dina datas säkerhet kan äventyras om du använder information som är enkelt att gissa som lösenord (som t.ex. familjemedlemmars namn eller födelsedatum). Detta kan inte kontrolleras automatiskt. Vi rekommenderar att du använder vår inbyggda Lösenordsgenerator för att skapa starka lösenord.

Att kontrollera styrkan på dina lösenord i lagret:

1. Gå till avsnittet Lösenord.
  2. Ange huvudlösenordet och klicka på knappen Lås upp lagring.
  3. Klicka på knappen Fler åtgärder i den övre högra delen av fönstret.
  4. Välj menyalternativet Visa svaga lösenord.

Avsnittet Svagt lösenord visas i huvudfönstret. Avsnittet visar en lista över lösenord som har visat sig innehålla sårbarheter. Klicka på en post för att visa detaljerad information.

Se även

Generera ett starkt lösenord