Hur du uppdaterar betalningsmetod

6 juni 2024

ID 230096

När du köper en prenumeration på en Kaspersky-produkt från en auktoriserad återförsäljare läggs den betalningsmetod (t.ex. bankkort eller bankkontonummer) du använder till på ditt My Kaspersky-konto. Betalningsmetoden länkas automatiskt till din prenumeration och debiteras enligt villkoren för prenumerationen. Du kan använda olika betalningsmetoder. Du kan till exempel betala för en prenumeration med bankkort och för en annan prenumeration med ett annat kort.

Vi lagrar eller behandlar inga data relaterade till dina betalningsmetoder. Uppgifter som tas emot från betalningsleverantörer visas som de är.

Så här visar du betalningsmetoder kopplade till ditt konto:

1. Klicka på länken med din e-postadress i sidans övre högra hörn.

En nedrullningsbar meny öppnas.

2. Klicka på knappen Kontoinställningar.

Detta öppnar ett fönster där du kan redigera kontoinställningarna.

3. Gå till fliken Betalningsmetod.

Detta öppnar en lista på betalningsmetoder som används för att betala för prenumerationer.

4. Du kan klicka på länken Information i kortet betalningsmetod för att visa prenumerationer som är anslutna till den här betalningsmetoden. Om länken Detaljer inte finns för betalningsmetoden, finns det heller ingen ansluten prenumeration.

Som nämnts ovan visas de uppgifter om betalningsmetod som tagits emot från betalningsleverantören som de är. Olika betalningsmetoder kan användas för att köpa en prenumeration hos externa leverantörer. Om informationen vi får inte räcker för att identifiera betalningsmetoden korrekt, kan Okänd betalningsmetod visas istället för namnet på en betalningsmetod. Oroa dig inte – allt är okej med betalningen av din prenumeration. Det betyder bara att vi inte kan identifiera den.

Om varningen Problem med autogiro visas betyder det att betalningsmetoden inte kan användas för att betala för nästa prenumerationsperiod och att prenumerationen inte kommer att förnyas. Vi rekommenderar att du ändrar betalningsmetod och uppger ett nytt bankkort, till exempel under fliken Betalningsmetod.

Du kan uppdatera din betalningsmetod när som helst genom att:

• ändra betalningsuppgifter, till exempel använda ett nytt bankkort om ditt nuvarande kort är på väg att löpa ut
  • ändra din faktureringsadress
  • radera en betalningsmetod som inte längre används.

En betalningsmetod kan endast tas bort om ingen prenumeration använder den. Om du ser Används i dina prenumerationer på betalningsmetodens kort måste du först avbryta den automatiska förnyelsen för alla länkade prenumerationer. Klicka på Detaljer för att se vilka prenumerationer är anslutna till betalningsmetoden. Ta bort betalningsmetoden genom att först avbryta prenumerationen (se Hantera prenumerationer).

För att uppdatera din betalningsmetod:

1. Klicka på kugghjulsikonen (icon_payment_settings) för att öppna menyn.
  2. Klicka på Ändra betalningsuppgifter för att byta betalningsmetod.

Detta öppnar ett fönster där du kan redigera betalningsuppgifterna. Hur du redigerar betalningsuppgifterna beror på betalningsleverantören. Följ de instruktioner som tillhandahålls.

Tänk på att ändringar av betalningsuppgifter påverkar alla prenumerationer som är länkade till den här betalningsmetoden.

Om din betalningsmetod inte kan identifieras rekommenderar vi att du använder ett bankkort istället. När du klickar på Ändra betalningsuppgifter för en Okänd betalningsmetod öppnas ett formulär där du kan lägga till bankkortsuppgifter.

3. Klicka på Ändra faktureringsadress för att byta faktureringsadress.

Du kommer att omdirigeras till den auktoriserade återförsäljarens webbplats, där du har köpt din prenumeration. Följ de instruktioner som tillhandahålls.

För att ta bort en betalningsmetod:

1. Klicka på kugghjulsikonen (icon_payment_settings) för att öppna menyn.
  2. Klicka på Ta bort. Om det inte finns några prenumerationer länkade till den här betalningsmetoden, öppnas popup-fönstret Ta bort betalningsmetod. Klicka på Ta bort för att bekräfta åtgärden. Observera att den här åtgärden inte kan ångras.
  3. Om det finns prenumerationer länkade till betalningsmetoden, öppnas ett popup-fönster med en lista över dessa prenumerationer. Klicka på Avbryt prenumeration för prenumerationen i listan. Du omdirigeras till fönstret med prenumerationsuppgifter där du måste stänga av automatisk förnyelse.
  4. Upprepa steg 3 för varje prenumeration som är kopplad till betalningsmetoden.
  5. När alla länkade prenumerationer har avslutats kan du ta bort betalningsmetoden enligt beskrivningen ovan (se steg 2).