Hur du inaktiverar automatisk förnyelse av prenumeration

28 mars 2024

ID 231328

När automatisk förnyelse är aktiverad förlängs din prenumeration automatiskt om det är på väg att löpa ut, för att behålla ditt skydd. Du kommer att debiteras en förnyelseavgift - vi kommer att påminna dig om den kommande betalningen i förväg via e-postmeddelande. Du väljer om du vill använda automatisk förnyelse eller att betala manuellt när du första gången köper din prenumeration.

Du kan hantera automatisk förnyelse av prenumerationer endast för aktiva prenumerationer.

Du kan köpa en prenumeration med ditt My Kaspersky-konto eller med någon av dessa tjänsteleverantörer – Digital River, Nexway, 2Checkout eller Allsoft. Sättet att stänga av automatisk förnyelse av din prenumeration beror på vilken webbplats du köpte prenumerationen på. Om det var ditt My Kaspersky-konto kan du stänga av automatisk förnyelse när som helst i avsnittet Prenumeration enligt beskrivningen nedan.

Om du köpte en prenumeration via din internetleverantör kan du hantera din prenumeration i ditt personliga ISP-skåp eller genom att kontakta kundtjänsten för din ISP.

Hur du identifierar din tjänsteleverantör

Digital River

Om din tjänsteleverantör är Digital River kan du stänga av automatisk förnyelse av prenumeration från ditt konto på tjänsteleverantörens webbplats, se den här instruktionen för detaljer.

Nexway

Om din tjänsteleverantör är Nexway, beror sättet att stänga av automatisk förnyelse av prenumeration på Kaspersky-programmet som du vill inaktivera automatisk förnyelse för. För Kaspersky Basic, Standard, Plus, Premium eller Kaspersky Security Cloud kan du använda ditt My Kaspersky-konto och stänga av automatisk förnyelse i avsnittet Prenumerationer enligt beskrivningen nedan. För andra program bör du använda ditt Nexway-konto, se denna instruktion för detaljer.

2Checkout

Om din tjänsteleverantör är 2Checkout kan du använda denna instruktion för att stänga av automatisk förnyelse.

Allsoft

Om din tjänsteleverantör är Allsoft, kontakta Allsoft kundtjänst för att stänga av automatisk förnyelse.

My Kaspersky-konto

Så här inaktiverar du automatisk förnyelse med ditt My Kaspersky-konto:

1. Gå till avsnittet Prenumerationer och välj relevant prenumeration.
  2. Klicka på Hantera prenumeration för att öppna prenumerationsmenyn.
  3. I prenumerationsmenyn, klicka på Avbryt prenumeration.

Ett bekräftelseformulär kommer att öppnas, med en lista över prenumerationsförmåner för att påminna dig.

4. Om du är säker på att avbryta prenumerationen, klicka på Avbryt prenumeration för att bekräfta åtgärden. Eller klicka på Fortsätt prenumeration om du bestämt dig för att låta automatisk förnyelse vara aktiverad.

Ett bekräftelseformulär kommer att öppnas som informerar dig om att automatisk förnyelse är avstängd.

5. Klicka på Gå till prenumeration för att återvända till avsnittet Prenumerationer.

Din prenumeration på automatisk förnyelse är nu avstängd. Prenumerationen kommer att avaktiveras när prenumerationsperioden är över, om du inte betalar prenumerationsavgiften.

Hur man stänger av automatisk förnyelse för mobila enheter

Om du köpte din prenumeration på Kaspersky-mobilappen med ditt My Kaspersky-konto kan du stänga av automatisk förnyelse i avsnittet Prenumerationer enligt beskrivningen ovan. Om du köpte Kaspersky-mobilappen på Google Play eller Apple Store kan du stänga av automatisk förnyelse av prenumeration med hjälp av följande instruktioner.

Kaspersky-appar för Android är inte tillgängliga i Kina på grund av lokal lagstiftning, för mer information se Regionala begränsningar.

Hur man stänger av automatisk förnyelse av prenumeration på Android-enheter

Hur man stänger av automatisk förnyelse av prenumeration på iOS-enheter

Hur man stänger av automatisk förnyelse av prenumeration på Huawei-enheter utan åtkomst till Google Play

Vad du ska göra om du inte kunde avbryta automatisk förnyelse av din prenumeration

1. Kontakta oss eller våra partners:
    • Om du köpte en aktiveringskod via Kasperskys webbplats eller använder ditt My Kaspersky-konto, kontakta kundtjänst.
    • Om du har gjort ditt köp via en tjänsteleverantör måste du kontakta dem direkt.
  2. Ge följande information till kundtjänstspecialisten (se till att du har den till hands):
    • Beskrivningen av problemet
    • Datum för köpet
    • Ditt fullständiga namn
    • Den e-postadress som du har använt vid köpet
    • Ordernummer från e-postbekräftelsen