Ange det tillåtna området på kartan

28 mars 2024

ID 96914

Du kan ange tillåtna områden på kartan och de tider som ditt barn får vara i dessa områden. Till exempel måste barnet vara i skolan under dagen och hemma på kvällen. Du får ett meddelande när barnet lämnar det tillåtna området, om barnet inte får lämna området vid den tiden.

Meddelanden som informerar dig om när barnet lämnar tillåtna områden kan endast skickas om barnets enhet är ansluten till Internet och platstjänsterna är aktiverade på enheten.

Ange ett tillåtet område:

1. Gå till avsnittet Barn.
  2. Välj barnets profil.
  3. Gå till underavsnittet Var är mitt barn.
  4. Klicka på knappen Inställningar.
  5. Se till att växlingsreglaget Platsövervakning är på. Om växlingsreglaget är av slår du på det.
  6. I avsnittet Tillåtet område klickar du på länken Lägg till tillåtet område.

Detta öppnar en karta som visar standard tillåtet område. Det förinställda tillåtna området är markerat i grönt.

7. Ange det tillåtna området:
    • Om du vill flytta det tillåtna området drar du kartan eller klickar var som helst på den.
    • Om du vill ändra storlek på det tillåtna området drar du reglageikonen (Ändra storlek på ett tillåtet område).

Du kan använda adressökningen i inmatningsfältet Sök i den övre delen av kartan för att gå till den relevanta kartsektorn.

8. Klicka Nästa.
  9. Välj barnets enhet.
  10. Klicka Nästa.
  11. Klicka på länken Lägg till tidsintervall.
  12. Ange ett schema för det tillåtna området: välj de dagar som det tillåtna området är aktivt och ställ in start- och sluttid för det tillåtna området.

Du kan lägga till flera tidsintervall.

13. Klicka på knappen Klar.

En beskrivning av inställningarna för det tillåtna området visas i avsnittet Existerade tillåtna områden. Du får ett varningsmeddelande när barnet lämnar det säkra området under den angivna tidsperioden.