Platsövervakning på ditt barns Android-enhet

24 oktober 2023

ID 241260

På kartan hittar du inte bara familjemedlemmar, utan även alla enheter de använder. Ibland kanske platsen för ditt barns Android-enhet inte avgörs korrekt på grund av en svag GPS-signal. Detta går att åtgärda.

Så här förbättrar du noggrannheten för ditt barns plats:

På Android 12 och senare

1. Gå till ditt barns enhets Inställningar.
  2. Välj Plats och tryck på för att öppna den. Kontrollera om Plats är aktiverat.
  3. Tryck på Platstjänster och sedan på Google Platsnoggrannhet. Kontrollera om Noggrannhet är aktiverat.
  4. Aktivera Förbättra Platsnoggrannheten om den är avstängd.

På Android 11 och tidigare

1. Gå till ditt barns enhets Inställningar.
  2. Välj Plats och tryck på för att öppna den. Kontrollera om Plats är aktiverat.
  3. Tryck på Avancerat och sedan Googles Platsnoggrannhet. Kontrollera om Noggrannhet är aktiverat.
  4. Aktivera Förbättra platsnoggrannheten om den är avstängd.

Att aktivera Wi-Fi- och Bluetooth-sökning kan också bidra till att öka platsnoggrannheten.

Så här aktiverar du Wi-Fi- och Bluetooth-sökning:

På Android 12 och senare

1. Gå till ditt barns enhets Inställningar.
  2. Välj Plats och tryck på för att öppna den.
  3. Tryck på Platsinställningar.
  4. Aktivera Wi-Fi-sökning och Bluetooth-sökning om de är inaktiverade.

På Android 11 och tidigare

1. Gå till ditt barns enhets Inställningar.
  2. Välj Plats och tryck på för att öppna den.
  3. Tryck på Wi-Fi-sökning och Bluetooth-sökning.
  4. Aktivera Wi-Fi-sökning och Bluetooth-sökning om de är inaktiverade.

Om inställningarna ovan var inaktiverade, aktiverar du dem och startar om ditt barns enhet. Ditt barns plats blir mer exakt från och med nu.

När ditt barn är inomhus kan GPS-signalen fortfarande vara svag. Vänta tills ditt barn går ut.