Konfigurera appen för ditt barn

24 oktober 2023

ID 95625

Efter att du har installerat Kaspersky Safe Kids på ditt barns mobila enhet måste du konfigurera appen så att ditt barn kan använda den. När din barns enhet har konfigurerats tillämpas åldersbegränsningar och andra skyddsinställningar.

Innan du konfigurerar Kaspersky Safe Kids måste du konfigurera Skärmtid på ditt barns enhet.

Hur man ställer in skärmtid

Med Skärmtid kan du dra full nytta av alla funktioner i Kaspersky Safe Kids. Med Skärmtid:

• Ditt barn kommer inte att kunna ta bort appen.
  • Du kan använda Övervakning av webbaktivitet (övervaka vilka webbplatser ditt barn besöker).
  • Du kan använda Enhetsblockering för ditt barns enhet.

Läs mer om funktioner som finns på olika barns enheter

Efter en första uppstart följer du instruktionerna i appen.

Om du slutför konfiguration av appen och senare beslutar att konfigurera Kaspersky Safe Kids så att den kan användas av en förälder, måste du avinstallera appen och därefter installera appen på nytt.

Konfigurera Kaspersky Safe Kids för användning av ett barn och aktivera skydd:

1. Starta Kaspersky Safe Kids på barnets mobila enhet.

Kaspersky Safe Kids hemskärm öppnas.

2. Granska appens huvudfunktioner och tryck på Fortsätt.

Ett fönster med villkor öppnas.

3. Granska rättsliga dokument.
    • Om du godkänner dokumenten markerar du motsvarande kryssrutor. Tryck på Bekräfta, om du godkänner dokumenten.
  4. Om du inte godkänner dokumenten stänger du appen och låter bli att använda den.
  5. Anslut enheten till My Kaspersky:
    • Om du redan har ett My Kaspersky-konto gör du följande:
      1. Ange dina inloggningsuppgifter.
      2. Tryck på Logga in.
    • Om du inte har ett My Kaspersky-konto gör du följande:
      1. Tryck på Jag har inget konto.
      2. Slutför registreringsprocessen.

Ett meddelande med en aktiveringslänk för kontot kommer att skickas till den e-postadress som du angett. Tryck på länken för att bekräfta din registrering.

3. Tryck Fortsätt.

Du kan också skapa ett konto på My Kaspersky.

6. Du kommer att se policyn gällande databearbetning i marknadsföringssyfte. Tryck på Hoppa över.

I barnläget behandlas inte data i marknadsföringssyften.

7. Specificera att detta är ett barns enhet.
  8. Specificera vilket barn som använder denna mobila enhet:
    • Välj barnet i barnlistan.
    • Lägg till ett barn om listan över barn inte innehåller det barn som använder denna mobila enhet. Gör följande:
      1. Tryck på Lägg till barn.
      2. Ange ditt barns detaljer:
        • Ditt barns namn. Detta namn visas när du får meddelanden om ditt barns aktivitet.
        • Ditt barns födelseår. Ditt barns ålder avgör de standardinställningar som Kaspersky Safe Kids använder för att övervaka ditt barns enhet.
        • Ditt barns foto.
      3. Tryck på Lägg till.

Du kan även lägga till ditt barns uppgifter på My Kaspersky.

9. Tryck på Fortsätt och ge Kaspersky Safe Kids tillåtelse att läsa av enhetens platsdata.
  10. Tillåt Föräldrakontroll att hantera begränsningar.
  11. Ge Kaspersky Safe Kids tillåtelse att skicka meddelanden.
  12. Tillåt Kaspersky Safe Kids att komma åt barnets plats när appen används.
  13. Tryck på Klar.

Kaspersky Safe Kids har konfigurerats. Du kan nu ge enheten till ditt barn.

Funktionaliteten i operativsystemet iOS gör det möjligt att dölja meddelanden från Kaspersky Safe Kids på ditt barns enhet med hjälp av operativsystemets inställningar.

Konfigurera Kaspersky Safe Kids med Screen Time API efter uppdatering till version 1.87.0.XXX