Over de toegang tot de webcam voor programma's

Criminelen proberen mogelijk onbevoegde toegang tot uw webcam te verkrijgen door middel van speciale software. Kaspersky Internet Security blokkeert onbevoegde toegang tot de webcam en meldt u dat de toegang is geblokkeerd. Standaard blokkeert Kaspersky Internet Security de toegang tot de webcam voor programma's die zijn opgenomen in de groepen Zeer beperkt of Niet vertrouwd.

In het venster met instellingen voor Programmacontrole kunt u de toegang tot de webcam toestaan voor programma's die behoren tot de groepen Zeer beperkt en Niet-vertrouwd. Als een programma uit de groep Zeer beperkt probeert verbinding te maken met de webcam, toont Kaspersky Internet Security een melding en vraagt het u of dat programma toegang tot de webcam mag krijgen.

Als een programma dat standaard geen toegang krijgt tot de webcam toch probeert toegang te verkrijgen, toont Kaspersky Internet Security een melding. De melding toont informatie over een geïnstalleerd programma op de computer (zoals Skype™) dat momenteel videogegevens vanaf de webcam ontvangt. In de vervolgkeuzelijst in de melding kunt u de toegang van het programma tot de webcam blokkeren of de instellingen van de toegang van het programma tot de webcam configureren. Deze melding wordt niet weergegeven als programma's al actief zijn in de modus Volledig scherm op de computer.

In de vervolgkeuzelijst van de melding over videogegevens die worden ontvangen door het programma, kunt u er ook voor kiezen om meldingen te verbergen of de instellingen voor de weergave van meldingen te configureren.

Standaard staat Kaspersky Internet Security de toegang tot de webcam toe aan programma's die uw toestemming vereisen als de gebruikersinterface van het programma nog wordt geladen, uit het geheugen wordt gehaald of niet reageert, en u de toegang niet handmatig kunt toestaan.

De bescherming van de toegang tot de webcam heeft de volgende functies en beperkingen:

Klik op deze koppeling om de lijst met ondersteunde webcams te bekijken.

Het onderdeel Programmacontrole moet zijn ingeschakeld als u de bescherming tegen onbevoegde toegang tot de webcam wilt activeren.

Webcambescherming heeft beperkingen als het programma in Microsoft Windows 10 Jubileumupdate (RedStone 1) is geïnstalleerd.