Beveiliging tegen netwerkaanvallen configureren op type

14 februari 2024

ID 174954

Met Kaspersky Endpoint Security kunt u de bescherming tegen de volgende soorten netwerkaanvallen beheren:

• Network Flooding is een aanval op netwerkbronnen van een organisatie (zoals webservers). Deze aanval bestaat uit het verzenden van een groot aantal verzoeken om de bandbreedte van netwerkbronnen te overbelasten. Wanneer dit gebeurt, hebben gebruikers geen toegang meer tot de netwerkbronnen van de organisatie.
  • Een Port Scanning-aanval bestaat uit het scannen van de UDP-poorten, TCP-poorten en netwerkservices op de computer. Met deze aanval kan de aanvaller de mate van kwetsbaarheid van de computer bepalen voordat hij gevaarlijkere netwerkaanvallen uitvoert. Met Port Scanning kan de aanvaller ook het besturingssysteem op de computer identificeren en de juiste netwerkaanvallen voor dit besturingssysteem kiezen.
  • Bij een MAC-spoofing-aanval wordt het MAC-adres van een netwerkapparaat (netwerkkaart) gewijzigd. Als gevolg hiervan kan een aanvaller gegevens die naar een apparaat zijn verzonden, omleiden naar een ander apparaat en toegang krijgen tot deze gegevens. Via Kaspersky Endpoint Security kunt u MAC-adresvervalsing blokkeren en meldingen over deze aanvallen ontvangen.

U kunt de detectie van dit soort aanvallen uitschakelen voor het geval dat sommige van uw toegestane programma's bewerkingen uitvoeren die typisch zijn voor dit soort aanvallen. Dit helpt om vals alarm te voorkomen.

Kaspersky Endpoint Security bewaakt standaard niet tegen Network Flooding, Port Scanning en MAC-spoofing-aanvallen.

Bescherming tegen netwerkbedreigingen configureren op type in de Beheerconsole (MMC)

Hoe updates te configureren vanuit de gedeelde map via de Webconsole en Cloudconsole

Bescherming tegen netwerkbedreigingen configureren op type in de programma-interface